עיצוב חללי עבודה לדור ה – Y

עיצוב חללי עבודה לדור ה – Y

דור ה – Y כבר כאן. בעולם שהולך ונשלט על ידי הצעירים, עלינו להכיר את תכונותיהם ולהיערך לדרכים ולהעדפות שלהם. אז מהם צרכי העבודה של דור ה – Y? דור ה-Y רוצה להרגיש שהעבודה היא הבית השני שלו ושהעובדים הם משפחתו. דור ה-Y אוהב לעבוד בצוות ובשיתוף פעולה והוא מצפה מהמעסיק לשקיפות ותקשורת פתוחה וישירה. דור ה-Y נחשב לדור המשכיל ביותר עד היום ולכן הוא נותן המון למקום העבודה אך גם מצפה ללמוד מהמעסיק ולהתפתח במקום העבודה. דור ה-Y מעדיף לעבוד בשעות גמישות אך עדיין יודע לעמוד בדד ליין ולהיות אפקטיבי. כיצד אנחנו נתכנן לדור ה – Y היום את המשרדים של המחר?     מחקרים מראים כי ככל ששמים יותר דגש בתכנון על נוחות העובדים, החיבור שלהם למקום עבודתם גדל, חוויית העבודה שלהם יותר נעימה וכך יעילותם בעבודה גדלה. ישנם מספר תחומים בהם ניתן ליישם את המסקנה החשובה הזאת: הכי חשוב הבריאות והנוחות – מכיוון ששעות העבודה הרבות מאלצות את העובדים לשהות במשרד זמן רב, יש חשיבות רבה לתכנון סביבת העבודה שתאפשר לשמור על בריאותם בצורה הטובה ביותר. הבסיס הוא כיסא אורגונומטרי ועמדת עבודה אישית. יש כאלו שמעדיפים לעבוד בעמידה או בישיבה גבוהה והמעסיק מחוייב לספק להם עמדה מתכווננת. עידוד הגעה באופניים ע”י מתן מקום לחניית האופניים ומקלחות לרענון לאחר ההגעה. מכון כושר משרדי או חדר לתירגול יוגה הם גם דרישות לגיטימיות. יש לודא כניסה של אור טבעי לכל החללים לרווחת העובדים. מחקרים הוכיחו כי הקירבה לצמחיה בריאה גם לגוף וגם לנפש.   2. סביבת עבודה דינמית- העובד יכול לבחור לשנות את החלל שמתאים לאופי העבודה שלו בכל רגע נתון ולכן סידור העבודה במשרד צריך להיות גמיש ולהשתנות כל הזמן. תכנון מוקדם ונכון של החלל יאפשר את הדינמיות...
הופכים חסרון ליתרון

הופכים חסרון ליתרון

בלב הסואן של אזור המשרדים המתחדש בבני ברק  עמד לו חלל להשכרה, את התכנון הראשוני  סיימנו לפני יותר משנה , חסרונו של החלל היה העדר חלונות בשטח גדול יחסית לגודל המשרד, וכך המקום נשאר מיותם עד שהגיע הלקוח שהחסרון היווה עבורו יתרון. החלל הראשוני את החלל שכרו  חברת המדיה Guttman studios החברה מתמחה בעריכה ובפוסט פרודקשין של סרטוני פרסומת והפקת סרטונים של מציאות מדומה, הצורך שלהם בחללי עריכה נטולי חלונות התאים למשרדים כמו כפפה ליד. לוח הזמנים שנקבע היה חודש מתחילת התכנון ועד למועד הכניסה למשרדים, כשלוח הזמנים כל כך מהיר יש לעבוד בצורה יעילה. בשלב ראשון הוצאנו תכניות לשטח במהירות האפשרית ורק אז ההתפננו לעיצוב החלל. בשלב הראשון קיבלנו מהלקוחות פרוגרמה בה הם פירטו את צרכיהם, החל מסוגי החללים, כמות עובדים בכל חלל, הדרישות מהמטבחון ועד צרכי החשמל והתקשורת.  חשיבות גדולה ניתנה לחלל המרכזי שהוא לב המשרד, העובדים נמצאים בחדרי העריכה בכל שעות היממה וחשוב שיהיה להם מקום מנוחה ורגיעה.  הדרישה הייתה לחלל מרובה חלונות ככל האפשר, שיהיה מואר ורחב כדי שיהווה ניגוד לחדרי העריכה וגם יספק תחושה ביתית. מקום שבו יוכלו העובדים לנוח, לזרוק רעיונות, להתגבש וכמובן לשחק בשולחן הכדורגל שלהם. לאחר הצעת חלופות שונות לחלוקת החלל נבחרה התכנית הסופית. הוצאנו סט תכניות לביצוע והקבלן ניגש ישר למלאכה כשברקע לוח זמנים לחוץ. את הקיר המעוגל המקבל את פנינו לפני הכניסה למשרד החלטנו ליישר ובכך להרחיב את המסדרון ולייעל את החללים הפנימיים. חלק גדול מהמשרד תוכנן כאופן ספייס עם פינת עבודה המתוחמת בקירות נמוכים , עובדי מחלקת התלת המימד עובדים עם אוזניות, כך שנח להם לעבוד בחלל הפתוח. הריהוט במשרד הקודם לאחר שהקבלן יצא לדרך התפננו לטפל בצד העיצובי של המשרדים. חלק גדול מהריהוט היה קיים ויועד לעבור איתם...
חישובים ושיקולים בעיצוב משרדי מישו”ר חשבות

חישובים ושיקולים בעיצוב משרדי מישו”ר חשבות

סימי ואביגיל  מצאו משרדים שמתאימים להן מבחינת גודל , מיקום ועלות אך הסידור הפנימי היה בחלקו קצת מוזר והיה צורך להתאימו לצרכים שלהן. החלל שנישכר היה חדש ובנוי כך שהערכנו מה השינוי המינימאלי שייתן את התוצאה המקסימלית האפשרית. בנוסף הן החליטו כי הסניף  החדש יהיה סניף הדגל וככזה עליו להיות אלגנטי ומרשים מצד אחד ולהוות מקום עבודה נעים לכל צוות הבנות. כבר בסיור הראשוני הכימיה הייתה טובה, ייעצתי להן על עיצוב הכניסה מחדש, מה לשמור ומה לשנות , והתכנסנו על מבט ריאליסטי בנוגע ללוח הזמנים והתקציב המשוער. כצפוי בארצנו, לוח הזמנים היה כמעט בלתי אפשרי (היה לנו חודש אחד בלבד) והתקציב מאוד מוגבל אך אפשרי, ניגשנו ישר לעבודה כמו במבצע צבאי. השלב הראשון והכי דחוף היה להוציא סט תכניות למכרז על מנת שנקבל אומדנים של העלויות , נוכל לבחור קבלן ולהתחיל בביצוע. בחירת הריהוט, התאורה, בחירת גווני הקירות ושאר חלקי העיצוב התקיימו במקביל להתקדמות העבודות בשטח. תכנית מצב קיים מול תכנית מצב מוצע ההחלטה המהותית ביותר הייתה לפתוח את חדר המטבחון שמוקם בכניסה, צורתו הייתה מוזרה והוא סגר וחסם את כל האור לאזור הקבלה. החלטנו להחליפו בחדר ישיבות עם מחיצת זכוכית שיכניס אור וייתן מבט אל הנוף כבר מהכניסה למשרד. בחרנו מחיצת זכוכית עם דלת הזזה כדי לחסוך בשטח ולאפשר פגישה של שש אנשים בחדר הישיבות. למטבחון עצמו מצאנו מיקום בהמשך המסדרון, הבנות מתייחסות למטבחון כאל פינת קפה והדרישה הייתה שיהיה פתוח ונגיש גם לאורחים כחלק מהמסדרון. ארונות המטבחון הקיימים נשמרו ומוקמו מחדש כדי לחסוך בעלויות. תשומת לב לפרטים קטנים כגדולים במקום החדר הסגור בקצה המסדרון פתחנו את החלל למשרד אופן ספייס גדול ומואר שיכול לאכלס עד 8 עובדות. כל שינוי במיקום קירות קיימים במשרדים גורר אחריו השלכות ושינויים בתקרה, רצפה,...
סיפור בדלפק קבלה

סיפור בדלפק קבלה

הלקוחות הכי טובים ואהובים הם אלו שגם חוזרים! לאחר שעיצבתי להם את הבית ואת הרחבת המשרדים הקיימים התעורר הצורך הדחוף לעדכון הקבלה במשרד הישן. נקראתי לעזרה ומיד התייצבתי מצוידת במטר ובממטר רעיונות. חלל הקבלה סבל מכמה בעיות אשר הקשו על תפקודן ונוחיותן של המזכירות. המשרד גדל ומספר המזכירות גדל איתו, שטח דלפק הקבלה הקיים היה קטן מידי וצפוף ולא הייתה לו הגבהה קדמית. כל הבלגן  על השולחן היה חשוף, לעובדות לא הייתה פרטיות וציוד משרדי היה גולש ונופל למסדרון לעיתים תכופות. הגישה לחדר הצילום ולתאי הדואר של כל העובדים במשרד הייתה דרך הדלפק וגרמה להפרעה מתמדת . לסיום אזור הכניסה סבל גם ממחסור בתאורה.               בשלב ראשון ניגשנו לפתור את  הצרכים והדרישות הפונקציונאליות . הצורך הראשון היה למצוא דרך להגדיל את שטח הדלפק למקסימום האפשרי בתנאי החלל הקיימים. פיצול הדלפק לשתי יחידות ניפרדות איפשר גישה נוחה לחדר הצילום באופן שאינו מפריע למהלך העבודה. תאי הדואר מצאו מיקום חדש ברהיט ניפרד ממול לדלפק והדלפק עצמו קיבל הגבהה קדמית שמסתירה את הבלגן ומקנה פרטיות לעובדות. לבסוף החלפנו ותגברנו את גופי התאורה בכניסה, כך שתהיה תאורת עבודה טובה.                   לאחר שפתרנו את כל הנושאים התפעוליים נותר רק לעצב את הדלפק, שישתלב עם הקיים, ירענן וייתן אוירה חדשה לכניסה. רצפת הבטון, וקיר העץ הקיימים הכתיבו לבסוף גוון לבן עם מסגרת עדינה של עץ , לאחר התלבטויות וניסיונות, נבחר הגוון של לוגו החברה כתוספת שתכניס עניין וצבע לקומפוזיציה. הביצוע תמיד יותר סבוך ממה שנראה לעין, הדלפק נבנה ע”י גיא מהנגריה,  משולבים בו עמדות חשמל, תיקשורת והיה גם צורך להתייעץ עם אנשי המחשבים של המשרד. עבודה קטנה אך מורכבת, מעורבים בה 4 אנשי מקצוע שצריכים...
אולם הארועים טזורו צומת הכפר הירוק

אולם הארועים טזורו צומת הכפר הירוק

כסטודנטית התפרנסתי בין היתר כברמנית באירועים, נותרו בי המון חוויות ורישומים של אירועים ושמחות . כמה מרגש להיכנס לתחום הארועים, שנים אחרי, כאדריכלית, לאחר מספר שיפוצים ורענונים באולמות קיימים נקראתי לעצב אולם שלם והשמחה הייתה גדולה. הצתרפתי לפרוייקט בשלב בו המבנה כבר עמד וגם מערכת מיזו”א האוויר מוקמה. המקום נראה כמו האנגר ענק וריק עם רצפת בטון, קירות ויטרינה מצד אחד וקירות חשופים מהצד השני. בפרויקט בסדר גודל שכזה רצוי לעבוד בצורה מסודרת עם יועצי מיזו”א, חשמל, אקוסטיקה, ותאורה, נהוג לתכנן ולרכוש הכל מראש ואז לצאת לביצוע רציף וחלק, אך בחיים כמו בחיים רב המרחק בין הרצוי למצוי ומניסיוני אולמות האירועים נוטים להתנהל בדרך משלהם, הפרוייקט יצא לדרך תוך שאנו מחליפים קבלנים, מנהלים ובעלים תוך כדי תנועה והתקדמות הפרויקט. את הפרוייקט ניהל ביד רמה  מעצב הארועים דיויד שי  אשר היה אמון על הקמתו ומיתוגו של האולם מתחילתו ועד סופו. הוא החליט על הקונספט העיצובי הרצוי, בחר תמונות השראה, מצא את שם האולם, בחר את הלוגו ואף דאג לבחירת השף למקום. תפקידי היה להגשים את חזונו העיצובי, לתכנן את כל האלמנטים לבניה, לייעץ לו, להנחות את הקבלנים השונים  ולהיות יד ימינו לאורך כל התהליך. הפגישה הראשונה נערכה בחנות קרמיקה בה בחרנו את כל מה שנידרש לחדרי השירותים. הלכנו על ריצוף גרניט פורצלן דמוי פרקט מיושן, כיורי בטון מונחים וברזים זהובים. להשלמת המראה יצרנו שידת עץ פונקציונאלית לאחסון ודלתות התאים צבועות בגוון חציל חם. המראות הזהובות העגולות משלימות את המראה הרצוי. הגינה תוכננה בהשראת טוסקנה והוחלט על אלמנט שער מרשים מאבן שיסמן את הכניסה לגן, רחבת כניסה מרוצפת אבן ושביל אבן המקיף מזרקה קלאסית. את המתחם מקיפה גדר ברזל שחורה וגינה היקפית עם עצים ופרחים, את השטח המרכזי כיסינו בדשא סינטטי איכותי שיקל...