הופכים חסרון ליתרון

הופכים חסרון ליתרון

בלב הסואן של אזור המשרדים המתחדש בבני ברק  עמד לו חלל להשכרה, את התכנון הראשוני  סיימנו לפני יותר משנה , חסרונו של החלל היה העדר חלונות בשטח גדול יחסית לגודל המשרד, וכך המקום נשאר מיותם עד שהגיע הלקוח שהחסרון היווה עבורו יתרון. החלל הראשוני את החלל שכרו  חברת המדיה Guttman studios החברה מתמחה בעריכה ובפוסט פרודקשין של סרטוני פרסומת והפקת סרטונים של מציאות מדומה, הצורך שלהם בחללי עריכה נטולי חלונות התאים למשרדים כמו כפפה ליד. לוח הזמנים שנקבע היה חודש מתחילת התכנון ועד למועד הכניסה למשרדים, כשלוח הזמנים כל כך מהיר יש לעבוד בצורה יעילה. בשלב ראשון הוצאנו תכניות לשטח במהירות האפשרית ורק אז ההתפננו לעיצוב החלל. בשלב הראשון קיבלנו מהלקוחות פרוגרמה בה הם פירטו את צרכיהם, החל מסוגי החללים, כמות עובדים בכל חלל, הדרישות מהמטבחון ועד צרכי החשמל והתקשורת.  חשיבות גדולה ניתנה לחלל המרכזי שהוא לב המשרד, העובדים נמצאים בחדרי העריכה בכל שעות היממה וחשוב שיהיה להם מקום מנוחה ורגיעה.  הדרישה הייתה לחלל מרובה חלונות ככל האפשר, שיהיה מואר ורחב כדי שיהווה ניגוד לחדרי העריכה וגם יספק תחושה ביתית. מקום שבו יוכלו העובדים לנוח, לזרוק רעיונות, להתגבש וכמובן לשחק בשולחן הכדורגל שלהם. לאחר הצעת חלופות שונות לחלוקת החלל נבחרה התכנית הסופית. הוצאנו סט תכניות לביצוע והקבלן ניגש ישר למלאכה כשברקע לוח זמנים לחוץ. את הקיר המעוגל המקבל את פנינו לפני הכניסה למשרד החלטנו ליישר ובכך להרחיב את המסדרון ולייעל את החללים הפנימיים. חלק גדול מהמשרד תוכנן כאופן ספייס עם פינת עבודה המתוחמת בקירות נמוכים , עובדי מחלקת התלת המימד עובדים עם אוזניות, כך שנח להם לעבוד בחלל הפתוח. הריהוט במשרד הקודם לאחר שהקבלן יצא לדרך התפננו לטפל בצד העיצובי של המשרדים. חלק גדול מהריהוט היה קיים ויועד לעבור איתם...