מרכז מבקרים מד”א, ירושלים

מרכז מבקרים מד”א, ירושלים

בכניסה לירושלים, במימונו הנדיב של בלומברג ראש עיריית ניו-יורק, מד”א שיפצה והרחיבה מבנה קיים.   אגודת מגן דוד אדום מתקיימת מתרומות אשר מגויסות בארה”ב ובאירופה, התעורר צורך במרכז הסברה בו יוכלו תורמים ללמוד על מד”א, היקף פעולותיה, ההיסטוריה של הקמתה  ולעקוב אחר תרומתם. המרכז מיועד גם לביקורי תלמידים ולמתן קורסים להכשרת מתנדבי מד”א לתחנות השונות. הוחלט להקצות את הקומה ב’ בבניין המתחדש למרכז המבקרים ומשרדנו זכה לתכננו. המרכז מורכב משלושה חללים, מבואת כניסה לקומה, אולם הרצאות וכנסים וחלל תצוגה למבקרים. הקבלן אשר בנה את ההרחבה של המבנה כולו זכה במכרז גם לבניית מרכז המבקרים, לאחר כשנה וחצי של עבודה מאומצת והרבה נסיעות לירושלים, מרכז המבקרים של מד”א בירושלים הושלם. נערכה מסיבת פתיחה מפוארת בנוכחותו של ראש העיר ניו-יורק מר מייקל בלומברג ואחותו מרג’ורי, אשר תרמו את הכסף לבניית המבנה. מרכז המבקרים מיועד בעיקרו למבקרים מחו”ל ובהתאם לקהל היעד נבחרו חומרי הגמר והוחלט להשקיע בגמרים איכותיים אשר יכבדו את המקום: הרצפה משיש, התיקרה מאריחים אקוסטיים מפח ומעץ וחיפויי קיר מפורניר אגוז אמריקאי. באולם ההרצאות נבחרו כיסאות אדומים, והוחלט לשלבם עם עץ אגוז על מנת לתת מראה מכובד ומיושב. באולם זה ניתנה חשיבות מירבית לנושא האקוסטי וכל הקירות חופו בשטיח אקוסטי מיוחד בגוון אפור ועליו פלטות מחורצות בגמר פורניר אגוז. בתוך הפלטות המחורצות שולבו שלושה מדליונים של פרחים מאותו החומר ותאורה ניסתרת של פסי לד שולבה בינהם. התיקרה תוכננה ברצועות אלכסוניות עם תאורה ניסתרת בינהם, וגם שם הצורך באקוסטיקה טובה הכתיב אריחים פריקים ממתכת ומעליהם ספוג אקוסטי. חלל המבקרים היווה אתגר תיכנוני בפני עצמו, החלל מורכב משני גאומטריות אחת ישרה ואילו השניה  מעוגלת ובמרכז כל זה עמוד עגול הדורש התייחסות.  מימין לכניסה ניקבע קיר עץ ועליו  מסכי פלסמה לשימוש המבקרים ולאיתור השימוש הספציפי שנעשה בכספי כל התרומות....
חלל תצוגה של דלתות חמדיה בעפולה

חלל תצוגה של דלתות חמדיה בעפולה

אני אוהבת לתכנן חללים ציבוריים, התמודדות עם נושאים חדשים מרתקת אותי, לתכנן חלל שאינו שיגרתי זה מאתגר ומרענן. התבקשתי לתכנן את חלל התצוגה החדש של דלתות חמדיה בעפולה ומיד שקעתי בשאלות קיומיות – דלת – מה היא מסמלת? דלת פתוחה? דלת סגורה? מה מסתתר מאחוריה? האם עולם אגדי ? או רק מטבחון? כיצד ניתן לייצר עולם של דלתות?  נבחר חלל פינתי בבניין מסחרי ונקבעה פרוגרמה: שתי עמדות מכירה, אזור המתנה, מטבחון, שרותים וכמה שיותר דלתות לתצוגה. התכנית בצורת משולש היוותה אתגר בפני עצמה. הרעיון המרכזי בעיצוב היה לייצר עולם של דלתות, מקום שניתן לשוטט בו בין עמודים וקירות ולהיות מוקפים בדלתות מכל עבר. יצרנו שערים גדולים החובקים את החלל  וע”י הצבת קירות נמוכים מנותקים יצרנו מעברים פנימיים שלאורכם מוצגות הדלתות. לאחר בחינה של מספר חלופות , נבחרה חלופה אשר יצרה שני מעברים פנימיים , שמעניקים חוויה ייחודית ושונה אחת מהשניה. מעבר אחד מדמה מסדרון ואנו יכולים להתרשם מהדלתות באופן דומה לזה הקיים ברב הדירות, המעבר השני פחות שיגרתי ויוצר חוויה מיוחדת של שיטוט בעולם של דלתות. כל קירות המעטפת נצבעו באפור כהה, ואילו הדלתות מוצגות על רקע קירות לבנים על מנת לתת לכל דלת את הכבוד הראוי לה. תכנית העמדת ריהוט                                                                                                     תכנית תיקרה לחלל היו מספר נתוני פתיחה שדרשו התחשבות – חזית הזכוכית של החלל פונה לצד מערב שטוף השמש, קרני השמש חזקות, מסנוורת  ומחממות את הטמ”פ בחנות. על מנת לחסום את כניסת קרני השמש,...
פנטהאוס בגוונים של כחול אדום לבן

פנטהאוס בגוונים של כחול אדום לבן

הרבה פעמים קניית דירה מכלה את כל כספנו ולא משאירה תקציב להחלפת הרהיטים. הזוג המקסים מצור משה קנה את הפנטהאוס מהקבלן ללא שינויים וללא שדרוגים. לאחר כמה שנים הגיע הזמן למלא את הדירה בריהוט ולשדרג את הקיים ופה הם פנו לעזרתי…   האתגר הגדול בפרויקט היה מילוי חלל הסלון. לכאורה סלון גדול הוא דבר מבורך אך סלון שנראה ריק אינו מקום נעים. ההחלטה המהותית הגדולה הייתה להפנות את כיוון הישיבה לתוך הבית ולמקם את פינת הישיבה ליד הוויטרינה הפונה למרפסת. יצרנו קשר עין בין כל חלקי הבית  וגם נהננו מאור טבעי ומבט לגינה שבמרפסת. על מנת לאפשר את ההיפוך היה צורך במציאת פתרון יצירתי לשידת הטלוויזיה שהועמדה באמצע חלל הסלון.  השידה עוצבה במראה מינימאלי נמוך ועליה מרחפת קובייה אוורירית אשר מסתירה וממסגרת את  הפלסמה.     ליד הסלון מיקמנו ספרייה שעוצבה במיוחד להתאים לגודל הקיר הקיים ולסגנון הרצוי. הדיירים רצו מדפים פתוחים לצד אזורי אחסון סגורים כדי שיוכלו לנצל את הספרייה באופן מקסימלי.   פתחנו את שתי הקירות שסגרו את המטבח והוספנו אי עם ישיבה כך שחלל המטבח התמזג עם זה של הסלון. ניצלנו צורך בתיקון מערכת מיזו”א כדי לשדרג גרילים ולעדכן הנמכות תיקרה. השארנו את רב המטבח הקיים על מנת לחסוך בעלויות ושדרגנו אותו בנגיעות עדינות. החלפנו את הקרמיקה, את הארון העליון וחלק מהדלתות הקיימות. בשילוב עם האי החדש נוצר מטבח מודרני וצעיר. בפינת האוכל התגברנו על הנטייה הראשונית לשולחן ניפתח ובחרנו שולחן אוכל גדול במראה דק ומינימאלי. הזוג עדיין צעיר ויעברו הרבה שנים עד שיארח ארוחות שישי, השולחן הדק אינו פורמלי ומשמש את המשפחה הצעירה לאורך  כל ימות השבוע. סכמת הצבעים – אני מאמינה בכוחו של הצבע ואוהבת להכניס צבעוניות לכל בית בהתאם לאופיים של הדיירים. הלקוחות נתנו בי הרבה...