מלון בוטיק ירושלמי #2

מלון בוטיק ירושלמי #2

תכנון אולם האירועים היה אחד האתגרים הגדולים בתהליך התכנון , לחלל היו שתי מגרעות רציניות: גובה נמוך וחוסר בחלונות. הראשונה אילצה אותנו להתמודד עם גובה נתון של 260 ס”מ מבטון לבטון , נדרשנו ליצירתיות גדולה ויחד עם יועצי המיזוג הנפלאים עופר ונטלי הצלחנו לייצר ריכוז יחידות מיזו”א באזורים קטנים כך שרוב התקרה נטולת מערכות והתאפשר גובה מקסימאלי. האתגר השני היה החוסר בחלונות, כיצד לייצר חלל שנעים לשהות בו ושאינו מרגיש סגור ואטום? פתרנו את הנושא  ע”י עיצוב  משרביות ברזל מוארות עם דוגמה של ענפי עץ. האלמנטים ההיקפיים יוצרים תחושה של אור ומרחב. לחיזוק התחושה, החלל מואר היטב ומשלב עץ אלון וריפוד ירקרק.

מיקום המלון בירושלים הוביל לבחירה ברצפת שיש בהירה לכל החללים הציבוריים ועליה דוגמאות של מסגרות בחום כהה ושיש ורוד ליצירת מראה קלאסי על זמני. באזורי מפתח כגון הלובי ובית הכנסת שולב בריצוף אלמנט לוגו המלון.

חדר האוכל צמוד לאולם הארועים כך שהם יכולים להיות חלל אחד או להתחלק ע”י מחיצת קיר נפתחת לשני חללים נפרדים. החלטנו להשתמש בטפט זהה בשני החללים אך לייצר הבדל עיצובי בניהם. היולדות נהנות משלוש ארוחות ביום,  רצינו ליצור אוירה פחות רשמית  והכנסנו צבע ורעננות בדוגמת הזכוכיות שמחפות את דלפקי ההגשה.

את חדר האוכל מסגרנו בקיר רפרפת עץ אשר יוצר הפרדה פיזית מהמסדרון הסמוך אך מאפשר פתיחות ומבט אל ומתוך חדר האוכל.

התינוקייה הייתה פרויקט כייפי בפני עצמו, לאחר תשאול האחיות המטפלות על הצרכים שלהם תוכנן דלפק ארון המכיל כיורי רחצה דמויי אמבטיות, משטחי החתלה, משקל, הרבה אחסון וכל הדרוש לטיפול בתינוקות הרכים. לרצפה רצינו מראה חמים ומזמין, בחרנו בפי וי סי דמוי פרקט   אשר גם תורם לאקוסטיקה וגם מאפשר ניקיון טוב ויסודי. העריסות מחולקות לאזורים נפרדים ולכל אזור אחות אחראית. לקירות ההיקפיים עיצבנו גרפיקה בהירה ונעימה שמדמה שמיכת טלאים רכה ובתקרה תלינו עננים אקוסטיים. הכיף הכי גדול הוא להתמזג לרגע ברקע ולראות את הטיפול המסור של האחיות בתינוקות הכל כך רכים וצעירים.

כמו בכל פרויקט גם פה עיצבנו שירותים ציבוריים, בחרנו בחיפוי קיר דמוי אבן אפורה שנראה אוטנטי מאוד, בחרנו בכיורים עומדים לבנים ומאחוריהם מצאנו קרמיקה שמזכירה דיונות של חול, זו הייתה אהבה ממבט ראשון! בצעד אמיץ החלטנו ללכת על 3 גוונים של אריח כך שתיווצר לנו הדרגתיות בגוונים שמודגשת ע”י תאורה ששוטפת את הקיר.

לבית הכנסת נבחר חלל אשר ממוקם ליד התינוקיה וחדר ההנקה, בסמוך יצרנו חדרון לנטילת ידיים. במרכז התנועה יצרנו התרחבות במסדרון ובה מיקמנו פינת הסבה אשר משרתת את 3 הפונקציות בזמנים השונים בה הם פועלים. בבית הכנסת הקירות חופו בטפט בהיר עם דוגמא של פסים עליו מוקמו גופי תאורה קיריים לבנים. התיקרה חולקה לשדות עם אריחים אקוסטיים גדולים לבנים. את ההשראה לרצפת שיש הדקורטיבית שאבנו מהמבנה לשימור הסמוך למלון. כל הריהוט נבנה ע”י חברה המתמחה בתחום זה.

זה פותח את האופקים ומרחיב את הדעת להיחשף לקהלים אשר חיים בסגנון כל כך שונה מזה שלי. אחד האתגרים בפרויקט היה למלא אחר כל הצרכים המייחדים קהל זה (המון כיורי נטילת ידיים!) לקלוע לטעמם ולסגנונם, כך שייהנו מהשהות במלון שעוצב עבורם ולכבודם.

Submit a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *