משפחה רחבת אופקים מנאות אפקה

משפחה רחבת אופקים מנאות אפקה

הרבה פרויקטים מתחילים מסיבה מחוללת שינוי , מצב הדורש טיפול דחוף והוא זה המאלץ את בעלי הבית להיכנס לשיפוץ, לרב זה מתחיל במצב המטבח או האמבטיות, אך גם בעיית רטיבות, צורך במזגן וכד’ יכולים להוות הגורם הראשוני לשיפוץ.

כך התחיל השיפוץ עליו נספר כאן, בבית המשפחה בנאות אפקה, בעיות צנרת חמורות השביתו אמבטיה אחת ואיימו להשבית את השניה, יחד עם  בעיות הרטיבות במרתף, בעלי הבית הבינו שלא נותרה ברירה אלה לשפץ. אך איפה? מה ? וכמה? נותרו שאלות ללא תשובה.

הם חיפשו באינטרנט מעצב עם ראש שונה ועם אהבה רבה לצבע וכך הגיעו אלי,  כבר בפגישה הראשונה נוצר חיבור מיידי וניסגר חוזה ההתקשרות ביננו .  היה זה רמז שהעיד על הבאות, בעלי הבית הם זרזי מחשבה והחלטה ובעלי טעם משובח, מהיום הראשון התאום ביננו היה מושלם.

לאחר סיור ברחבי הבית, נתתי את ה”דיאגנוזה” שלי, הכוללת מה לדעתי צריך לעשות בבית לפי סדר עדיפות, הרשימה החלקית כללה עיצוב שני חדרי אמבטיה, החלפת חזיתות המטבח והורדת חלקים מהמטבח , שינוי כיוון ההושבה בסלון ומיקום הטלוויזיה ועוד שפע של נקודות קטנות לשיפור ושדרוג ברחבי הבית כולו. פעולות איטום המרתף הובילו לטיח מחודש על כל החזיתות, איטום האדניות הבנויות, צביעת מעקות ותיקון תריסים. הזוג הקשיב בעיון והחליט ללכת על כל ההצעות שהועלו מתוך מחשבה שהבית יצטרך להתפנות בזמן השיפוץ וכי מצב שכזה לא יקרה במהרה שוב.

exktch

תיעוד מצב המטבח לפני השיפוץ

ההמלצות העיצוביות למטבח: הורדת אי מעץ קיים והחלפתו בריהוט שיחליף את שטח האיחסון שאבד ויפתח את המטבח כלפי פינת האוכל הצמודה, הורדת הארונות העליונים וחיפוי קיר, הגבהת ארונות קיימים עד גובה תיקרה והחלפת עמדת המחשב הביתית הקיימת לאחת יותר קומפקטית. לאחר שההמלצות התקבלו במלואן התחיל תהליך התכנון, בחינת עשרות האפשרויות הקיימות, להלן חלק מהחלופות שהוצגו ללקוחות, החלופה התחתונה מצד שמאל היא זו שנבחרה. הוחלט ללכת על חיפוי קיר מזכוכית מודפסת והחל תהליך תכנון הגרפיקה מול הגרפיקאי של ד”ר זכוכית , בניית הגרפיקה, בחינת גודל האלמנטים ואפשרויות רקע שונות.

kitchenopt

לאחר האתגר שהציב המטבח, עיצוב חדרי האמבטיה היה משימה פשוטה, שוטטנו בחנויות וקנינו את כל אביזרי הסניטציה , התחלנו בבחינה של אפשרויות השמה שונות להלן כמה מהאפשרויות שנבחנו לאמבטיית הילדים :

חלופות עיצוביות לחדר אמבטית ילדים

חלופות עיצוביות לחדר אמבטית ילדים

באמבטיה של ההורים הוחלט ללכת על רקע מאוד נקי ושקט, ריצוף אפור וחיפוי קיר לבן, שימת הדגש, הצבע והעיצוב יהיו באלמנט השידה והמראה, ושוב נבחנו אפשרויות שונות:

ii-pbathopt

שילוב של כמה חלופות הוביל אותנו לעיצוב החלופה הסופית:

משחק של גווני ירוק ותכלת משתלבים עם פורניר אלון, הרבה לבן וקצת אפור

משחק של גווני ירוק ותכלת משתלבים עם פורניר אלון, הרבה לבן וקצת אפור

בתוך הבית נותרו שאריות עיצוב ישנות שלא תאמו את הכיוון החדש וכך ניקינו והסרנו אלמנטים מיותרים, המעקה של המדרגות ניצבע בחלקו באפור ובחלקו בלבן על מנת להשקיט את הנוכחות שלו ולהעלים חלקים שלא התאימו, המעבר בין המפלסים נוקה ושולב בו רהיט לאחסון ספרים, האח הקיימת פורקה, הוסרו כל האלמנטים “המקשטים” והיא שולבה מחדש בקיר גבס חלק וישר.

exelements

לשמחתי חלק מהריהוט הקיים היה יפה והוחלט לשלב אותו בעיצוב החדש. שינוי כיוון הסלון הצריך רכישת ספה חדשה . שאר פרטי הרהוט הדרושים עוצבו ע”י המשרד – הספריה ושידת הטלויזיה תוכננו עם אלמנט מאחד של קו אלכסוני מפורניר אגוז אמריקאי. gov_022שידת חדר השינה של ההורים ושידת הכניסה תוכננו לפונקציונאליות מירבית ע”פ הצרכים של המשפחה.

gov_008

את סיור הראשוני שערכנו סיימנו בגינה, הגינה הייתה אומנם מלאה בצמחייה אך נראתה נטושה מחוסר שימוש. אזור הישיבה המרוצף היה קטן ונחבא מאחורי הבית, באזור המרכזי היה דשא שעשה מאמצים לשרוד למרות תנאי הצל התמידי השורר בגינה. בעלי הבית סיפרו שהגינה הייתה זו ששיכנעה אותם לרכוש את הבית לפני שנים ושהם נהגו לשבת בה המון, אך בשנים האחרונות הילדים גדלו והגינה ננטשה. באותו הרגע הודעתי חגיגית: “אנו נשיב עטרה ליושנה והגינה תשוב להיות חלק משמעותי בבית”.

שירלי נחמנה - פינת הקפה של הבוקר בגינה החדשה

פינה לקפה של בוקר

לעזרתי הבאתי את קרלה אפרתי המקסימה וביחד גיבשנו תכנית העמדה כללית – הגדלת שטח הישיבה כך שיהיה חלק מהגינה ולא יתחבא מאחורי הבית. הוחלט לבנות דק עץ סינטטי איכותי אשר אינו דורש תחזוקה ושומר על מראהו לאורך השנים. ויתרנו על משטח הדשא המסורתי והחלפנו אותו בגינת תבלינים ותה, יצרנו פינת ישיבה נוספת נגישה לאזור הכניסה לכוס קפה של בוקר. לאחר הסכמה על הלך הרוח הכללי פרשתי מהעיסוק בגינה ונתתי אמון מלא בקרלה ומיכאל. בנעימות ומקצועיות אין קץ הם תכננו וביצעו את כל פירטי הגינה והגשימו את גינת החלומות החדשה. בעלי הבית נהנים עכשיו מהגינון בגינת התבלינים, מאירוח בדק הגדול והגינה חזרה להוות מקום מרכזי חשוב בבית.

שירלי נחמנה- חלל מדרגות מואר וצבעוני

חלל מדרגות מואר וצבעוני

ברחבי הבית היו מפוזרות יצירות אומנות צבעוניות של הבת הגדולה, הצעתי לרכז את כולן בחלל חדר המדרגות, כך שהן ממלאות את כל הקיר ומכניסות חיים וצבעוניות לחלל הנקי. ריכוז התמונות במקום אחד פינה לנו מקום ואיפשר הכנסת אומנות מקורית חדשה לחללים השונים. את בחירת האומנות לבית עשינו בעזרתה האדיבה של אמה דורון מגלריית דפוס הראל, בערב אחד כל כוס של יין בחרנו את כל התמונות לבית.

שירלי נחמנה - פינת אוכל רטרו בסגול ותכלת

פינת האוכל והכורסא היו ההשראה לגוונים של המטבח.

מכל פרוייקט אנו למדים וגדלים, הפרוייקט הזה היה דוגמא חיה לחשיבות הגישה החיובית של  הלקוחות. חבלי הלידה בפועל של הפרויקט לצערי לא היו קלים, הקבלן הקשה על חיינו בפועלים שאינם מיומנים דיים, בתרבות דיבור שאינה מקובלת ובלוחות זמנים נזילים. למדתי הרבה מהלקוחות המדהימים, שלמרות הקשיים והעצבים שהתעוררו במהלך העבודה ידעו תמיד להתחיל כל שיחה בכמה מילים טובות, שנתנו בי אמון מלא, שידעו להפריד בין עבודת העיצוב עליה אני מופקדת לבין רמת השירות והאחריות של הספקים ובעלי המקצוע השונים, שידעו איפה לשחרר ולעגל פינות כדי לקדם את הפרויקט ולעמוד בלוח הזמנים ואיפה להקפיד על טיב העבודה. לקוחות שכאלו הם נדירים ובורכתי.

לינק לכל התמונות של הבית

קרדיטים שמגיעים בהחלט:

צילום מקצועי – שי אפשטיין המופלא

סטיילינג וסידור לצילומים – רנת קפלן האלופה – “מחוץ לקופסא” 052-3455788

 

Submit a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *