חישובים ושיקולים בעיצוב משרדי מישו”ר חשבות

חישובים ושיקולים בעיצוב משרדי מישו”ר חשבות

סימי ואביגיל  מצאו משרדים שמתאימים להן מבחינת גודל , מיקום ועלות אך הסידור הפנימי היה בחלקו קצת מוזר והיה צורך להתאימו לצרכים שלהן. החלל שנישכר היה חדש ובנוי כך שהערכנו מה השינוי המינימאלי שייתן את התוצאה המקסימלית האפשרית. בנוסף הן החליטו כי הסניף  החדש יהיה סניף הדגל וככזה עליו להיות אלגנטי ומרשים מצד אחד ולהוות מקום עבודה נעים לכל צוות הבנות.

כבר בסיור הראשוני הכימיה הייתה טובה, ייעצתי להן על עיצוב הכניסה מחדש, מה לשמור ומה לשנות , והתכנסנו על מבט ריאליסטי בנוגע ללוח הזמנים והתקציב המשוער. כצפוי בארצנו, לוח הזמנים היה כמעט בלתי אפשרי (היה לנו חודש אחד בלבד) והתקציב מאוד מוגבל אך אפשרי, ניגשנו ישר לעבודה כמו במבצע צבאי. השלב הראשון והכי דחוף היה להוציא סט תכניות למכרז על מנת שנקבל אומדנים של העלויות , נוכל לבחור קבלן ולהתחיל בביצוע. בחירת הריהוט, התאורה, בחירת גווני הקירות ושאר חלקי העיצוב התקיימו במקביל להתקדמות העבודות בשטח.

תכנית מצב קיים מול תכנית מצב מוצע

ההחלטה המהותית ביותר הייתה לפתוח את חדר המטבחון שמוקם בכניסה, צורתו הייתה מוזרה והוא סגר וחסם את כל האור לאזור הקבלה. החלטנו להחליפו בחדר ישיבות עם מחיצת זכוכית שיכניס אור וייתן מבט אל הנוף כבר מהכניסה למשרד. בחרנו מחיצת זכוכית עם דלת הזזה כדי לחסוך בשטח ולאפשר פגישה של שש אנשים בחדר הישיבות. למטבחון עצמו מצאנו מיקום בהמשך המסדרון, הבנות מתייחסות למטבחון כאל פינת קפה והדרישה הייתה שיהיה פתוח ונגיש גם לאורחים כחלק מהמסדרון. ארונות המטבחון הקיימים נשמרו ומוקמו מחדש כדי לחסוך בעלויות.

תשומת לב לפרטים קטנים כגדולים

במקום החדר הסגור בקצה המסדרון פתחנו את החלל למשרד אופן ספייס גדול ומואר שיכול לאכלס עד 8 עובדות. כל שינוי במיקום קירות קיימים במשרדים גורר אחריו השלכות ושינויים בתקרה, רצפה, חשמל ותקשורת. על מנת לעמוד בתקציב ולהימנע מהפתעות, יש לקחת את כל ההשלכות בחשבון תמחור העלויות לפני שיוצאים לדרך. לאחר שנבחר קבלן והביצוע יצא לדרך התפננו לעצב את החללים החדשים שנוצרו עם התקציב שנותר לנו.

בחלל הכניסה עיצבנו דלפק קבלה רחב שיאפשר חלל עבודה נח, מיזגנו את עיצוב הדלפק עם עיצוב המדבקה על מחיצת הזכוכית כדי לתת מראה הומוגני. בחרנו לעצב בגוונים מונוכרומטיים עם נגיעות עדינות של סגול וכחול בריהוט, גופי התאורה ובגווני הקירות. את הקיר בגב הדלפק בחרנו לצבוע בשחור, הצבע הכהה מקפיץ את מראה דלפק הקבלה הלבן ומהווה קונטרסט אלגנטי גם לשילוט. לבנות דלפק קבלה בנגרות עולה לא מעט, אך לדעתי הוא זה שנותן פה את הטון העיצובי והחשיבות שלו גדולה. עם שארית התקציב שנותרה, הסתפקנו בריהוט פשוט לחדר ישיבות,  אך בחרנו כזה שייתן מראה אלגנטי מכובד.

סקיצת דלפק קבלה

סקיצת מדבקה על מחיצת זכוכית

במסדרון,  שכנעתי את הבנות לשמור על קיר הבטון החשוף כפי שהוא , שידרגנו את המעבר ע”י גופי הוספת גופי תאורה קיריים ואומנות על הקירות. פתיחת החללים בשני קצוות המסדרון הכניסה הרבה אור טבעי ותחושה נעימה במעבר בין המשרדים.

מבט על המסדרון

פרוייקט קטן ונחמד לבנות מקסימות שידעו מה הן רוצות לאורך כל הדרך, היה תענוג.

Submit a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *