דירה נועזת במעוז אביב

דירה נועזת במעוז אביב

מהנדס תל אביבי שילדיו פרשו מהקן שקל לעבור דירה ולאחר חיפושים רבים נוכח כי לא יצליח למצוא דירה בעלת אותם יתרונות שיש לדירתו הקיימת, הדירה ממוקמת בשכונת מעוז אביב, מיקום מרכזי אך יחד עם זה הוא נהנה משקט מוחלט, נוף ירוק וחדרים גדולים ומוארים שכמותם לא ניתן למצא בדירות חדשות. הבניין עבר שיפוץ  והרחבה של הקומות התחתונות ותוספת של מעלית. הדייר שינס מותניו והחליט לשפץ את הקיים, הוא פנה עלי בעקבות רצונו בבית צעיר ורענן, צבעוני משמח וביתי.

BN_03

 

הבעיה המרכזית בדירה הייתה חדרי השירותים והאמבטיה הקטנים שלא נהנו מחלון חיצוני והיו חסרי איוורור ישיר. המטבח היה צפוף ומיושן. הדירה לא עברה שיפוץ והיו לה חלונות עץ ישנים, דלתות הזזה חיצוניות של פעם וסניטריה ישנה. הוחלט על קילוף של כל הדירה מהיסוד ותכנון שלה מחדש.

beforPic

 

הדייר מתגורר בדירה זו שנים רבות, ובה הוא גידל את ילדיו, הבית היה ספון הרגלים וקביעויות של שנים. נדרשה מהלקוח  פתיחות מחשבתית וממני סבלנות שכנוע על מנת לבצע את השינויים הרבים. לדירה שני חדרי שינה גדולים באחד מהם יש חלון גדול לנוף הירוק חלון זה היווה תמריץ להחלפת מיקום חדר השינה, את בעיית חדירת האור הרב פתרנו באמצעות תריסים חשמליים האוטמים את החדר לאור במידת הצורך.

E:work2014LevaviplanLev-pl-demo A3 (1) E:work2014LevaviplanLev-pl-base A3 (1)

 

 

 

 

 

לפני                                                                                                                  אחרי

חדר השינה השני הפך לחדר כושר ואחסון , גודל החדר הוקטן לטובת נישה פרקטית המנוצלת היטב וממוקמים בה – המקרר, ארונות המזווה הגבוהים של המטבח, מכונת הכביסה והמייבש. מיקום הארונות הגבוהים בקיר זה אפשר לנו ליצור מטבח פתוח ואוורירי עם יחידת אחסון עליונה מינימאלית.

BN_10

 

את המטבח החלטנו לפתוח לסלון על מנת ליצור מראה של לופט פתוח. הדייר אינו מבשל כלל ואין לו צורך במטבח גדול. הוחלט ללכת על צבע צהוב עז למטבח ולהשלים אותו בגוונים רגועים ונעימים של תכלת , ירוק וסגול בשאר חלקי הדירה. במהלך הביצוע של פתיחת המטבח לסלון היה עלינו להתמודד עם עמוד וקורה קיימים, משיקולי עלות הוחלט להשאירם במקום, הגבהנו את הקורה, שהייתה מאוד נמוכה וחיזקנו את העמוד הקיים ע”פ הוראותיו של קונסטרוקטור. התברכנו בקבלן  מאוד מקצועי ומסודר כך שהנושא לא גרם לעיכוב בלו”ח הזמנים של הפרויקט. החלטנו לנצל את מיקום העמוד ולהצמיד לו את פינת האוכל.

BN_06

 

בתכנון החדש חדר האמבטיה הוגדל וניתנה לו גישה לחלון גדול לנוף הירוק, הדירה נהנית מפרטיות רבה ויכולנו להשאיר את החלון שקוף, כך שתוך כדי מקלחת ניתן ליהנות ממראה העצים ומציוץ הציפורים. ויתרנו על האמבטיה תמורת מקלחון רחב ומפנק ושידת מראה גדולה. בחרנו ריצוף אפור לרצפה וקרמיקה לבנה לקירות, שני קירות המקלחון חופו בקרמיקה בגוון ירוק תפוח להכניס חיים ושובבות למראה הכללי. בתחילה בחרנו קרמיקה איטלקית אקלוסיבית אך חלה טעות בהזמנה והגיע הגוון הלא נכון, נאלצנו למצא קרמיקה חלופית אשר תהיה קיימת במלאי. מעז יצא מתוק שכן מאוד אהבנו את הקרמיקה הירוקה הרעננה וגם מחירה היה נמוך בהרבה, כך שבסיכומו של דבר הטעות של הספק חסכה ללקוח כסף. קבלת ההחזר הכספי התגלתה כמשימה שאינה פשוטה כלל וזהו סיפור שלם בפני עצמו. הלקח וההמלצה היא לצלם את כל מה שאתם בוחרים בחנות כולל המק”ט כך שתוכלו לבדוק ולהוכיח מה בחרתם במקרה של טעות הספק. שידת האמבטיה תוכננה ע”י המשרד בפורניר אגוז אמריקאי למראה מכובד בוגר וביתי על מנת לאזן את המראה הכללי.

BN_12B

הדירה ,הממוקמת בקומה השלישית,  לא עברה הרחבה יחד עם כל הבניין, כך שנוצרו סביבה שתי מרפסות חיצוניות מגג הרחבת הקומה מתחת. אני חובבת מרפסות מושבעת, במיוחד בארץ חמה כמו שלנו אני סבורה כי כל בית צריך מרפסת. לאחר שכנועים רבים הוחלט להגדיל חלון קיים ולפתוח דלת יציאה מהמטבח למרפסת שנוצרה, להשמיש אותה כמרפסת רחבה הממוקמת בסמיכות למטבח ולסלון. המרפסת נהנית מצל טבעי של העצים הקיימים ליד הבית ומשמשת כפינת קפה של בוקר ולאירוח חברים לבירה של ערב.

BN_04

 

הסלון המטבח וחדרי השינה חופו בפרקט, רצינו ליצור המשכיות בכל הדירה ובכך ליצור רושם של גודל רב מהקיים בחרנו בפרקט עץ אלון תלת שכבתי למראה ביתי ותחושה נעימה בכפות הרגליים.

BN_11

 

את שולחן הסלון ושולחן הבר ייצרנו אצל מסגר על מנת לחסוך בעלויות ובחרנו שיש אפור כמשטח עליון. בחדר השינה נשארנו עם הריהוט הקיים והדגשנו אותו ע”י צביעת קיר בכחול עמוק. הוספנו ארון קיר בנישה ורעננו את האביזרים הנלווים.

BN_05

 

דגש מיוחד ניתן ליצירות האומנות בדירה, חיפשנו דרך למלא את הדירה ביצירות אומנות ישראליות מבלי לפשוט את הרגל, האוצרת אמה דורון מגלריית דפוס הראל הגיעה עם מגוון רחב של עבודות המורכבות מציורי שמן מקוריים ומהדפסים חתומים ובעזרתה האדיבה והנעימה הקירות נמלאו חיים: מעל השידה הדפס של  מנשה קדישמן, מעל למיטה ובקצה המסדרון עבודות מקור של  עמנואל בר. בסלון נרכשה עבודה מקורית של אתי לב.

BN_02

 

שטח הדירה 80 מ”ר, 3 חדרים, דייר אחד שאוהב לבלות ולארח חברים ומשפחה בביתו, מתחילת התכנון ועד לסיום הפרויקט הצלחנו לעמוד בלוח זמנים צפוף של ארבע חודשים ובתקציב של כ 400,000 ש”ח.

Submit a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *